Gradsko društvo Crvenog križa Delnice danas je obilježilo Svjetski dan prve pomoći, 22.09.2022. godine na Trgu 138. brigade HV u Delnicama od 9:00 do 11:30 sati.
Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake druge subote u mjesecu rujnu.
Ove godine stavili smo naglasak na promicanje znanja i vještina prve pomoći te upoznavanju
javnosti na koji način Crveni križ pomaže građanstvu.

Naši su volonteri građanima demostrirati osnove pružanja prve pomoći, prezentirali rad Sužbe spašavanja života na vodi i opremu (čamac i ostala popratna oprema) i mjerili vrijednosti šećera i tlaka.
Svoja znanja i vještine o pružanju prve pomoći i radu Službe spašavanja života na vodi volonteri GDCK-a Delnice prenijeli su učenicima osnovne škole I.G.Kovačića Delnice i R. Strohala Lokve te vrtičarcima iz Dječjeg vrtića Hlojkica, Delnice i Dječjeg vrtića Snješko iz Ravne Gore.

Nas odrasle je najviše razveselilo i nasmijalo oduševljenje vrtićaraca koji su s posobnom pažnjom i zanimanjem sudjelovali u našim aktivnostima. Veliko zanimanje im je privukao čamac i megafon pomoću kojeg su pjevali.

Građanima smo mjerili šećer i tlak te smo veoma zadovoljni odazivom. 66 građana iz Delnica i okolice mjerili su šećer i tlak.
U obilježavanju Svjetskog dana prve pomoći u Delnicama pridružili su nam se i GDCK Vrbovsko i GDCK Čabar.

Gradsko društvo Crvenog križa zahvaljuje se učiteljima i tetama na dolasku te našim dragim volonterima koji su prezentirali sve aktivnosti.

Skip to content