PRVA
POMOĆ

Prva pomoć predstavlja najstariju tradicionalnu aktivnost Crvenog križa. Cilj je pripremanje građana, neprofesionalaca da spremno pristupe ozlijeđenoj ili naglo oboljeloj osobi i pravilnom primjenom prve pomoći do dolaska stručnog medicinskog osoblja spase život i skrate vrijeme liječenja odnosno oporavka osobe.

Prvu pomoć pruža osoba koja se zatekne na mjestu nesreće. O njezinom poznavanju prve pomoći ovisi daljnji tijek spašavanja, osiguravanje brze intervencije hitnih službi i u konačnici uspješnost spašavanja. Primjena postupaka prve pomoći početak je pomaganja i zbrinjavanja ozlijeđene ili naglo oboljele osobe. Primjenjuje se s ciljem spašavanja života, sprečavanja nastanka komplikacija i invalidnosti i skraćivanja trajanja liječenja i oporavka.

Prva pomoć kao aktivnost GDCK Delnice

GDCK Delnice provodi edukaciju prve pomoći kao pripremu za natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u osnovnim školama i Srednjoj školi Delnice na području djelovanja GDCK Delnice.

Pripreme za natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa provode se na gradskoj (međuškolsko) i županijskoj razini u dvije kategorije – osnovna škola – podmladak i srednja škola – mladi. Pobjednici na međužupanijskom natjecanju sudjeluju na državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Natjecanja su uvrštena u sustav školskih natjecanja.

Građanima su ponuđeni tečajevi prve pomoći za kandidate za vozače i radnicima za zaštitu na radu na radnom mjestu.

GDCK Delnice s ciljem popularizacije prve pomoći provodi i razne promidžbene aktivnosti i manifestacije, kao što je obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći.

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA DELNICE

Ravnatelj/ica: Snježana Krizmanić, prof.
Predsjednik/ica: Marina Raukar

Adresa: Školska 25
Grad: Delnice
Poštanski broj: 51 300

Telefon: 051 812 686
Fax: 051 812 686

E-mail: hck.delnice@hi.t-com.hr

Facebook: Gradsko društvo Crvenog križa Delnice

Skip to content