RAD S
MLADIMA

Cilj rada s mladima razvijanje je osjećaja humanosti, zdravstvenog prosvjećivanja, tolerancije, solidarnosti, milosrđa, suosjećanja i razumijevanja među mladima u svrhu ostvarivanja sretne zajednice i postizanja trajnoga mira. Jedna od zadaća je uključiti što veći broj mladih u različite aktivnosti i programe Crvenog križa kako bi im se omogućilo kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, stjecanje novih znanja i vještina, izgradnja društvenih mreža i odnosa kao i njihova priprema za ulazak u svijet odraslih kao ravnopravni pojedinci.

Mladi se udružuju u osnovne organizacije mladih Crvenog križa koje se organiziraju pri školama ili izravno pri društvima Crvenog križa. Član mladih može biti svaka mlada osoba koja želi dio svog slobodnog vremena posvetiti radu Crvenog križa, redovito plaća članarinu i prihvaća načela rada Crvenog križa.

Na području Primorsko-goranske županije mladi se organiziraju u Klubove mladih ( Rijeka, Novi Vinodolski) i u Terenske jedinice (Rijeka).

Mladi i volonteri GDCK Delnice

U osnovnim školama s područja djelovanja GDCK Delnice učenici I. razreda osnovnih škola primaju se u organizaciju Hrvatskog Crvenog križa.

GDCK Delnice povodom Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca, organizira u suradnji sa Srednjom školom Delnice za učenike III. I IV. razreda srednje škole predavanje na temu: „Biti volonter“.

Predavanja provodi Tanja Jakovac, prof., voditeljica Savjetovališta „Izvor“.

Mladi se uključuju u različite aktivnosti GDCK Delnice, u obilježavanju značajnih datuma, sudjelovanjem na lokalnim manifestacijama promoviraju aktivnosti i rad GDCK Delnice te načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA DELNICE

Ravnatelj/ica: Snježana Krizmanić, prof.
Predsjednik/ica: Marina Raukar

Adresa: Školska 25
Grad: Delnice
Poštanski broj: 51 300

Telefon: 051 812 686
Fax: 051 812 686

E-mail: hck.delnice@hi.t-com.hr

Facebook: Gradsko društvo Crvenog križa Delnice

Skip to content