Započeli proljetnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.. Darivanju je pristupilo 139 osoba, 24 žena i 115 muškaraca iz Grada Delnica, općina: Lokava, Fužina, Mrkoplja, Ravne Gore, Brod Moravica i Skrada. Dalo krv 110 osoba.

Nika Štimac iz Delnica i Delač Kristijan iz Ravne Gore prvi puta darivali krv.

Tradicionalno, akcija je provedena u suradnji sa Stručnim timom Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka uz pomoć naših volonterki Ane Frković i Anamarije Levar.


Drugog dana je bio puno manji odaziv darivatelja nego prvoga dana, što smo i očekivali , obzirom da se prvi dan akcije odazvalo 130 osoboa.

Imamo nova 3 darivatelja na koje smo jako ponosni – Kardoš Vedran, Tomić Fabijan, Đorđe Zafirov, Delnice

Darivatelji su na poklon majcu Crvenog križa Delnice kao zahvalu za darovanu krv. Darivanju krvi pristupilo 79 osoba, 18 žena i 61 muškarac. Dalo krv 64 osobe.

Posebna pohvala Zlatku Puškariću iz Crnog Luga za 116 puta darovanu krv i Babić Hrvoju iz Delnica za 114 puta darovanu krv.

Zahvaljujemo se darivateljima zaposlenicima HŠ Uprava šuma Delnice, MUP PP Delnice s ispostavom Čabar, pripadnicima Hrvatske vojske, MK MOUNTAIN RIDERS – Delnice te te pojedincima i udrugama na redovitim dolascima na akcije.

Skip to content