Pod sloganom „I MI ZNAMO PLIVATI“ organizirali smo rekracijsko plivanje i druženje uz vodu i u vodi za 10-tak osoba na području djelovanja GDCK Delnice. Pozivu su se odazvali osobe, mladi i djeca iz Delnica i Skrada, osobe s invaliditetom (Down sindrom, cerebralna paraliza, intelektualne teškoće, ADHD, autizam).

Planirali smo program provoditi 2 subote u mjesecu po sat vremena, u dva ciklusa proljeće i jesen prema mogućnostima voditelja programa.

Pri kraju smo provedbe prvog ciklusa koji se provodi od 04. ožujka do 10. svibnja, od 10 do 11 sati u delničkom bazenu.
Program je namijenjen djeci i mladima s teškoćama u razvoju te osobama s invaliditetom. Osim na tjelesnom, podjednak je naglasak i na jačanju socijalnog, emotivnog i mentalnog razvoja sudionika. Sudionicima će se pokušati otkriti nove mogućnosti osobnog napretka, a možda i ljubav prema sportu. Osim rada u bazenu, sudionici će se družiti, zabavljati i učiti. Kako bi program bio što uspješniji međusobnom podrškom i razumijevanja različitih dionika provedba je više nego uspješna, a za to su se pobrinuli udruga CROSS Sport Delnice, GSC „Runolist“ i Društvo Naša djeca Grada Delnica. Provedbu, nadzor i dežurstvo vrše volonteri GDCK Delnice – članovi interventnog tima, a provoditi će ih stručne osobe sportske udruge Cross sport Delnice.

Entuzijazmom i strpljivošću Darka Pirca i Marine Miličević, pozitivni su osvrti sudionika i njihovih roditelja. Da je program dobar i da se kvalitetno provodi zaključujemo po upitima za uključivanje u program.

Svi zainteresirani za navedeni program mogu se prijaviti putem maila (hck.delnice@hi.t-com.hr ) ili javiti osobno Marini Miličević, voditeljici programa.

CILJEVI RADIONICA:

  • Podizanje svijesti o opasnostima i rizicima u i na vodi,
  • Rad sa djecom i odraslim osobama na usvajanju i poboljšanju plivačkih vještina,
  • Unapređenje rada s osobama s teškoćama u razvoju.
Skip to content