Klub mladih Crvenog križa Delnice koji djeluje pri Gradskom društvu Crvenog križa Delnice već 3 godinu za redom provodi humanitarnu akciju „Ubaci čokoladu, pruži nadu“. Svake godine, tako i ove tijekom prosinca prikupljale su se čokolade koje će nekome uljepšati nadolazeće blagdane. Ove godine sve prikupljene čokolade donirane su Centru za rehabilitaciju Fortica Kraljevica. Centar za rehabilitaciju Fortica Kraljevica je javna ustanova – dom socijalne skrbi za pružanje socijalnih usluga djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Prikupljeno je 1285 komada čokolada, odnosno 160 kg čokolada koje su 20.12.2023. volonteri iz Kluba mladih zajedno sa voditeljicom Kluba mladih Marinom Miličević donirali Centru za njihove korisnike. Voditelji doma bili su oduševljeni gestom i veoma zahvalni u ime svih korisnika Centra. Za njihov trud Klub mladih dobio je od Centra zahvalnicu. Ujedno je za proljeće dogovoren novi posjet i druženje.
Ovu hvale vrijednu akciju Mladi su uložili mnogo truda i vremena u samu pripremu i provedbe akcije. Njih 20-tak mladih i Marina, redovito su okupirali svoja popodneva za realizaciju akcije. Izradili su donacijske kutije za čokolade koje su zatim ukrašavali božičnim ukrasima i natpisim. Poziv za suradnju upućen je našim građanima, a akciji su se pridružile ustanove i udruge. Ukrašene kutije su podijeljene po školama i vrtićima Gorskog kotara, udrugama, firmama te u trgovine Valentin na području Grada Delnica. Također, volonteri su prikupljali čokolade i na Trgu 138. brigade Hv-a, u Selu Bake Mraz tijekom adventskih događanja.

Ovim putem zahvaljujemo se djeci i građanima, odgojno – obrazovnim ustanovama i udrugama koji su nam pomogli u prikupljanju čokolada kojima smo razveselili korisnike Centra Fortica:

OŠ Ivana Gorana Kovačića Delnice
Srednja škola Delnice
Dječji vrtić Hlojkica Delnice
Cross sport Delnice
Gradska uprava Delnice
Trgovine Valentin
OŠ Rudolfa Strohala Lokve
Dječji vrtić Lokve
OŠ Ivanke Trohar Fužine
Dječji vrtić Pahulja Fužine
OŠ Dr. Branimira Markovića Ravna Gora
Dječji vrtić Snješko Ravna Gora
Učenički dom Moravice
OŠ Pantovčak Zagreb

Veliko HVALA i svim građanima koji su donirali čokolade u Selu Bake Mraz.

Nadam se da se vidimo druge godine , na istom mjestu u isto vrijeme za neku novu djecu, jer Goransko srce je veliko.

Skip to content