Uspješno je završio trodnevni tečaj Junior spasilac u Delnicama. Devetoro učenika osmih razreda iz Delnica i Fužina položilo je ispit za Juniora spasilaca. Tečaj se provodio u organizaciji

Gradskog društva Crvenog križa Delnice i Službe spašavanja života na vodi Hrvatskog Crvenog križa

Tečaj se održavao od 26. do 28. veljače u Sportskoj dvorani – bazen u Delnicama i u prostorijama GDCK Delnice. „Junior Spasilac“ je trodnevni tečaj koji ima svrhu upoznavanja djece sa stvarnim poslom i vještinama spasioca. Tečaj ja namjenjen za polaznike sedmih i osmih razreda koji su dobri učenici i dobri plivači. Tečajem su obuhvaćene cjeline iz prve pomoći i spasilačkih vještina. Zadnji dan tečaja polaže se ispit kako iz teoretskog dijela, tako i praktičnog.

Sudjelovali su učenici OŠ Ivanke Trohar, Fužine (5 učenika), i OŠ I.G.Kovačića Delnice (4) učenika.

Učenike je iz prve pomoći educirala je Tajana Jakovac, a iz spasilačkih vještina Ivan Uravić, koordinator Službe spašavanja Primorsko – goranske županije. Naši mladi volonteri Luis Ferderber i Paola Živanović bili su podrška u provedbi tečaja I time stjecali znanja I vještine edukatora za samostalno održavanje predavanja.

Početkom 1996. godine Hrvatski Crveni križ postao je punopravni član Međunarodne federacije za spašavanje života na vodi (International Life Saving-Federation – ILS). Nakon primitka u članstvo, Hrvatski Crveni križ započeo je s ustrojem Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja u Hrvatskoj.

Članstvom u toj svjetskoj organizaciji Hrvatskom Crvenom križu omogućeno je sudjelovanje u izradi i primjeni svjetskih i europskih standarda kad je riječ o spašavanju iz vode i prevenciji nesreća na vodi.

Skip to content