Povodom Svjetskog dana zdravlja 07.04., Gradsko društvo Crvenog križa Delnice u suradnji s Domom zdravlja dr. Josip Kajfeš iz Delnica i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije organizira akciju mjerenja šećera i tlaka u Delnicama, 04.04.2024. od 09:00 do 11:00 sati, ispred upravne zgrade Grada Delnica.

Ove godine na Svjetski dan zdravlja, 7. travnja, Svjetska zdravstvena organizacija pod sloganom „Zdravlje za sve“ obilježava 75. godišnjicu postojanja.

Povodom obilježavanja preko sedam desetljeća djelovanja Svjetska zdravstvena organizacija koristi priliku da se osvrne na uspjehe javnog zdravstva i njihov pozitivan utjecaj na kvalitetu života, ali i na otvaranje razgovora o aktivnostima koje nam tek slijedi, a koje će doprinijeti rješavanju zdravstvenih izazova – aktualnih i budućih.

Slogan „Zdravlje za sve“ odabran je kako bi se skrenula pozornost na zdravlje kao osnovno ljudsko pravo, a što podrazumijeva da svatko ima pristup zdravstvenim uslugama koje treba, kada treba i gdje ih treba, bez financijskih poteškoća.

Skip to content